"Кой каквото ще да говори ..."

sheki
МненияCOLON 301
Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
МестоположениеCOLON Златоград
CONTACTCOLON

Re: Кой каквото ще да говори ...

Мнение от sheki »

bob написаCOLONДано сега светът да се промени щеки :lol:
Евала .. :) голям пост!
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Споко момчета, нещата ще се нагодят. Работа да се върши, а също така ако някой нещо се притеснява или дразни, да казва - мълчанието не е злато в случая, а вътрешен тормоз :) Няма лошо
Поздрави
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Шеки,
Че имаш особени разбирания - ясно е.
Защо в тях влиза обаче и заяждането?
Кажи спокойно, моля те - какво те накара да пуснеш тази тема и първия си пост в нея.
Аз пък ще разкажа какво ще стане с тръбите в бъдещето.
Както всички знаете - правя тези тръби на хора, които ми поискат. Срещу сумата от 65лв. Една завършена тръба става за около 6 часа. Медните чаркове, газта, припоя, боята и всичко останало са голяма част от тази сума. В пари колко излиза час от личното ми свободно време?
Но тази сметка аз не я правя, защото искам колкото може повече хора да са по-здрави и да са по-добре от сега.
По същата причина пуснах с обяснения и снимки точно как правя тръбите. Вече няколко човека, които са се занимавали с медни тръби имат допълнителни въпроси и аз им обяснявам. Отново по горната причина. Защото смятам, че колкото повече хора правят тези тръби, толкова повече хора ще са добре.
...Но тук вече излизат други въпроси. Другите, които ги правят ще ги правят ли точно така както е нужно, за да работят? ...Някой от тях от недоглеждане дали няма да ги направи така, че да изкарва на изхода вода с отрицателна енергия? ...Дава ли си всеки от тях сметка, каква отговорност поема с правенето им?
...А ето какво е най-вероятното продължение в бъдещето. Някой, някъде по света ще ги регистрира като патент или като "полезно устройство"(патентен термин). И повече никой няма да може да ги прави без да попада под ударите на закона - българския и международния.
...Това е най-вероятния път на тези тръби, които разработих от нулата.
... Но дотогава - колкото повече хора правят - толкова повече тръби ще има и толкова повече хора ще ги ползват и ще са по-добре от сега.
Аз не мога да си позволя да ги патентовам. Изключено ми е да плащам огромни цифри, нарастващи с всяка следваща година. Да не говорим пък за международен патент...
Ако не си се сблъсквал с това, което изложих сега - затова не можеш да разбереш защо тези, които са напред с материала не дават точни параметри на изработването.
Защото и Асен, и Айкроу, и Боб са хора с отговорност. И никой от тях не би си простил ако някой пострада сериозно, опитвайки се да репликира нещо от техните устройства. Не би си простил и ако стане това същото нещо с патента и повече не може да прави такива устройства. И аз не бих си простил ако някой разбирач направи тръбите с обратни огъвания и заради това пострадат хора. Все пак смятам, че те са просто нещо, което при достатъчно внимание може само да донесе полза.
Не по този начин обаче стоят нещата с високите стойности на енергията на новите устройства най-вече за колите.
Ето тези неща си пропуснал в мисленето си и реакцията ти е абсолютно необоснована от гледна точка на всеки напреднал.
Основното не са парите! Основното за всеки такъв човек е отговорността за другите!
А сега - постави се мислено ти на мястото на всеки от нас и ще разбереш, че не си прав.
Наблюдавам - анализирам - променям.
sheki
МненияCOLON 301
Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
МестоположениеCOLON Златоград
CONTACTCOLON

Re: "Кой каквото ще да говори ..."

Мнение от sheki »

Не е заяждане Филип, поясних и в първия пост. Темата пуснах заради въпроса на Живко относно колата на Боб и отговора му
Живко според мен е най-добре да си купиш оптимизаторите на Асен, които са с изпитано качество и установен произход, тествани хиляди километри и утвърдили се на пазара с реални резултати, а не да правиш нещо от което би могла да ти се скапе колата, да ти гръмне двг, не дай си боже пострадаш ти или някой от околните около теб и след това ами той Боб ми каза да направя това и това и затова аз не съм виновен а той Боб, защото той ме накара на навия тази жица, ама аз не я навих правилно и затова гръмна и т.н.

Няма нищо общо с теб или друг.. какви патенти какви чудеса..
Аватар
zhivko83
МненияCOLON 180
Регистриран наCOLON Съб Дек 07, 2013 2:52 pm

Мнение от zhivko83 »

Аз искам да се извиня, че станах част от причината за този конфликт.
И понеже днес е ден за прошка, да си стиснем ръцете и да продължим напред.
Поздрави :!:
:)
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Аз мисля, че беше за добро, като цяло, защото се подчерта дебело, че това не е детска игра и трябва да се следват някакви стъпки и правила. :)
Аватар
zhivko83
МненияCOLON 180
Регистриран наCOLON Съб Дек 07, 2013 2:52 pm

Мнение от zhivko83 »

Честит Празник на всички Българи :!: :!: :!:
Прикачени файлове
flag.jpg
flag.jpg (604.95 KiB) Прегледано 8011 пъти
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Мразя да се обяснявам :evil:
Това за заяждането го казах за поста ти към Боб.
Ти написа това:
sheki написаCOLONКой каквото ще да говори става дума за пари :) .. прочетох едни постове тук и гледам как се развиват нещата :) и не пиша за да се заяждам с някой, но ако хората открили и занимавали се с това не бяха оповестили своя опит когато даже не сме били родени то и вие тук активно практикуващи нямаше да сте в час, затова като ви зададат въпрос е достатъчно поне да споменете принципа на работа, на всеки който му е ясно е наясно, че това по принцип не е гаранция, че ще ви откраднат идеята , напротив само ще стимулирате още някой да я доразвие, вярно е че трябва да се чете ама само с четене не става, а сега вече нали се сещате защо човечеството е на тоя хал, щото сме егоисти. Множете знанията и споделяйте ... ама малко наивно звуча нали!
, което няма нищо общо с това:
sheki написаCOLONНе е заяждане Филип, поясних и в първия пост. Темата пуснах заради въпроса на Живко относно колата на Боб и отговора му
А щом не си разбрал връзката с написаното от теб и написаното от мен и си направил този коментар
sheki написаCOLONНяма нищо общо с теб или друг.. какви патенти какви чудеса..
, просто няма какво да говорим.

Всичко в този свят има връзка с всичко. В дадения случай - с начина на мислене.
...Ааа - и да си кажа! И аз не пиша това, за да се заяждам с някой :lol:
Писна ми във времето от такова мислене :twisted:
Екстрасенсите, които лекуват хората защо взимали пари? - ами прост е отговора - защото трябва и те да живеят!;
Защо пенсиите били толкова малки? - ами защото помагахме на "братски" африкански народи и всичко е профукано!;
Защо изобретателите не подаряват изобретенията си, за да стане света едно прекрасно място? - ами защото са вързани в матрицата (за справка - предишния ми пост)!
И още ред други такива.
В блога и пощата ми от седмица ме обвиняват такива с такова мислене, че съм си фабрикувал сам мнения, за да им продавам тръбите си :twisted:
А пък после - "ама аз не казах това, което ти си разбрал, че казах"
А кажете как да не реагирам по този начин? :twisted:
Бесен съм и продължавам да съм бесен, че свестни хора трябва да се обясняват, че не са бай ганьовци.
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Честит празник! Дайте да продължим нататък. Изкарваме и много полезни неща безплатно за народа! Това за парите, може би е продиктувано от това, че от всякъде сме заобиколени от безумно оскъпени продукти и услуги, като например парно ток и тн. Горките те не им достигат парите и за това услугите са им толкова калпави, щото ни щадят с "ниски" сметки. Обаче нещата, които излизат от тук са на някакви символични пари, колкото да не е без хич. И при това са с ужасно дълъг период на експлоатация. Колко според вас щяха да ви вземат други "хора" за същото? Ми не по малко от 1500, че и повече.
В обобщение:
Всички живеем в матрицата и сме изнервени от нея, но просто не трябва да и се обръща внимание! До колкото може де. :lol:
skeleta
МненияCOLON 198
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 9:16 am

Мнение от skeleta »

Понеже не преставате с тая тема за парите, ще ви кажа и моето мнение.

Първо ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!!!

Та: Винаги ще има хора които ще искат да си направят дадено изделие и такива които ще искат да си го купят. И няма значение дали за изделието ще има пусната безплатна информация. Филип и Асен са обяснявали как се правят тръбите за вода и въпреки всичко аз предпочетох да си я закупя. Нито цената е висока нито имам време да експериментирам с тръби докъто налучкам вярната. Така вземаш и ползваш. Същото е и с К3. Пробвах 1 година разни комбинации с магнити и накрая си ги купих. За съжаление на моята кочинка не работят и затова ся ще навивам възли, но пък поне съм опитал готовия продукт. Така че които работи трябва да взема пари. Няма как да стане инъче, а който може и има време да си го прави. Нека си я има информацията, пък всеки си решава за себе си. А това с патента малко ме съмнява да стане както го описвате. Все пак това са неща известни на човечеството поне от 70 години. Без разбирането за енергията не може да се копира един продукт или по скоро няма гаранция че ще работи ако се копира.

Поздрави!
BUTTON_POST_REPLY