Свещи: настройка, видове и тн.

Нестандартни методи за повишаване ефективността на двигатели с вътрешно горене. Автомобилен тунинг.
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Свещи: настройка, видове и тн.

Мнение от icrow »

И ти се "обряза" :lol: :lol: Браво. Завършил съм СПТУ Никола Ботушев, което не е за хвалба. :lol: Тогава само компютри ми бяха в главата, а сега само коли са ми в главата..... шанс :lol: Моите свещи до сега (пак ще кажа) след оргона си седят с бяла до леко жълтеникава керамика (зависи от газта явно) И електродите почти не са мръднали за толкова много км. А свещите са Бриск, не няй голямото качество. Но се радвам, че си се навил да пробваш, да има още едно мнение поне. Ще ги оставя да поработят така известно време да видя дали ще има изяждане и ще ги пилна като теб.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Имам и четериполюсни свещи пак на бриск, изръсих се 50 и няколко лева. Но изобщо не ми хареса как работят и си върнах старите, а тези си стоят за красота в багажнка. :lol:
bob
МненияCOLON 219
Регистриран наCOLON Вто Май 07, 2013 12:32 pm

Мнение от bob »

По принцип на газ не трябва да са повече от един полюс. Два, три и четири полюсните са предимно за бензин.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

bob написаCOLONПо принцип на газ не трябва да са повече от един полюс. Два, три и четири полюсните са предимно за бензин.
Tочно обратното бях чувал. :lol:
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Е сега ако имаше някаква емоутиконка,дето се кланя и благодари - щях да напълня един ред с нея!
Много чувствително повишаване на мощността, особено при обороти над 2500
Остава да напълня наново и да видя и разхода, че сега съм изразходвал половината от газта.
Навъртях днес 50 км и се кефих през цялото време на разликата! :D

А пък на четириполюсните - покажи на двете или трите ножовката и си ги ползвай. Защо да седят, като така или иначе си дал парите? Те са си направо готови странични :D
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Радвам се, че имаш добри впечетления. :) Аз още не съм я разходил моята :lol: За съжаление моите 4полюсни са с някакъв "новаторски" дизайн, както може да се убедиш от снимката. И няма как да се случи това при тях. Погледни само какво е разстоянието. За моята кола разстоянието го дават 1.3мм, а тука е доста повече. Виж какъв нагар има по керамиката. На бензин също не работеше добре.
Прикачени файлове
IMG_0148.JPG
IMG_0148.JPG (326.76 KiB) Прегледано 9290 пъти
IMG_0147.JPG
IMG_0147.JPG (331.07 KiB) Прегледано 9290 пъти
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Разходих я колата. Осезаема разлика в мощността и звука на мотора при ускорение. Стабилни обороти на празен ход. Ще регулирам по добре отстоянието, че имам чувството, че не е оптимално.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Да го потупаш по рамото Айкроу! :D
Може и снимка пред строя като награда :lol:
...Просто и работещо! :D
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Philip написаCOLONДа го потупаш по рамото Айкроу! :D
Може и снимка пред строя като награда :lol:
...Просто и работещо! :D
Нещо не схванах :lol:
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Същото с други думи :lol:
Браво на теб! Хиляди си гледат свещите, регулират разстоянията, чудят се като мен защо са ги направили толкова тъпо, а ти се сети как да се подобрят - лесно, бързо и най-важното това води до очевадна разлика.
И тъй като не мога по друг начин да те поздравя - казах ти да го направиш ти :D
А пък снимката пред строя е отживелица от казармата. Като се проявиш с нещо добро, ти правеха снимка пред строя и трябваше да я изпратиш на близките си, за да се гордеят с теб! - Награда демек :lol:
...Та - това казах! :lol:
BUTTON_POST_REPLY