Виктор Шаубергер - принципи на имплозионната техника

Теория и практика в конкретни устройства
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Виктор Шаубергер - принципи на имплозионната техника

Мнение от icrow »

Чудесно! Правя асоциация с разните видове ротовертери из нета, дето ползват инерцията на тежки маховици. Моята идея е за филтриране на околната негативна енергия, чрез вода. А като е нещо, като аквариум, може лесно да се впише в интериора. То дори с обикнована вода внася спокойствие, а вече с заредена нещата би трябвало да станат доста по приятни.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

icrow,
И това ми е в плановете, ама пусто време - все не ми стига. Знаеш в къща как е - все си има нещо за правене, още повече и като е още в строеж. Гълта ти и парите, и времето.
До скоро нямах тръби с малко сечение. Сега вече ги имам.
Както се занимаваме със съпругата ми и с термична обработка на стъкло - съвсем нямам проблем като база да направя нещо красиво, енергетизиращо, водно и домашно :lol:
Да се удължат още малко дните, че като се връщам от работа да е светло и си мисля, че и на това ще му дойде времето.
А за мисленето под водата и аз го забелязах. Въпроса е този, който е под водата да има нещо и в главата :lol:
А пък за тебе съм сигурен, че е така :)

caduceus,
Приготвил съм тръби и за тази система, но и на нея не и идва времето :lol:
Отрязани са, профилирани са, огънати са пространствено, сериозни са като размер ... и така си седят вече поне от два месеца.
И за дисковете - знаеш. Те пък отлежават от още повече време...

Някой да има да ми даде малко време назаем? :lol:
И пари няма да откажа :lol:
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Споко, дисковете ще влязат в употреба защото системата с тях е проста и добивна. Малко да стопли навън и почвам за мъча пак колата с три-четири нови изделия :D
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Малко забавление със самите себе си :D
Навсякъде пише: Трябва да се диша през носа! Дишането през носа носи здраве, а през устата води до болести!...И всякакви най-различни от този род :lol:
Има и ред измислени верни и неверни причини.
Сигурен съм обаче, че това, което ще ви покажа сега не сте го срещали никъде :D
nos.JPG
nos.JPG (8.98 KiB) Прегледано 5359 пъти
Ще ви е нужно огледало. Повдигнете максимално назад главата си и погледнете какво представлява сечението на отворите на носа ви :D
Забелязвате ли същия профил като на картинката отгоре? Завъртян е в пространството спрямо този, който съм дал, но в момента не разполагам с програма, с която да завъртя картинката в нужното направление.

Ако ви е трудно да видите профила на отворите на носа си строго перпендикулярно спрямо посоката на вдишване и издишване, просто погледнете носа на някой до вас по този начин или вижте носовете на котка, куче, или каквото друго животно има около вас.
Ще видите същото - това сечение! Според капацитета на дробовете и скоростта на дишане има някои малки разлики. Но профила е този!
А сега вижте откъде взех тази картинка ;) :
nos1.jpg
nos1.jpg (24.92 KiB) Прегледано 5359 пъти
profil trubi Viktor.jpg
profil trubi Viktor.jpg (47.45 KiB) Прегледано 5359 пъти
А сега познайте от първи път защо дишането през носа носи здраве!?
А след това следват и други въпроси :D
Знае се, че през няколко часа дишането се сменя. Ту основно през едната ноздра, ту през другата.
...Едната завихря навлизащия въздух в едната посока, а другата в обратната :D
Нали знаете от обясненията ми досега за лявото и дясно завъртане на енергия, вода и въздух :D
Кадуцеус, тук изниква и един естествен въпрос, свързан с последното ти устройство за дишане на оргон :D
При дишането през коя ноздра основно е по-полезно да се диша от него :D

Хубав и весел ден! :D
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Не е само носът. Момченцата ще се сетят за какво говоря. :lol:
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Казваш - да енергетизира здраво изхвърленото ли? :lol:
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Ама май и не само това. Разправят и урината била полезна. Дали пък и това не е причина? ;) :lol:
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Майтапа си е майтап, но първия ми пост тук от днес е съвсем насериозно.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Аз също съм сериозен :D Обърни внимание на струята каква форма приема и защо става така :lol:
skeleta
МненияCOLON 198
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 9:16 am

Мнение от skeleta »

Аз имам познати дето си пият урината и казват че се чувстват по добре. Лично аз бих се подложил на тази екстра само ако живота ми зависи от това. Сега за носът: Филипе, формата е подобна, но въздуха в носа се движи с много малка скорост. Има Някои йогийски начини на дишане при които въздуха в ноздрите се движи с голяма скорост, но те не са за постоянна употреба(правят се определен брой пъти). Поне това което си спомням от йога е че са доста енергизиращи. При повечето начини на дишане се препоръчва въздуха да минава през ноздрите с много малка скорост(да не се чува).
И още нещо: когато е запушен централния канал(в гръбначния стълб) ноздрите се редуват през 2 часа или според дейността която извършваме. Може едната ноздра да не е запушена нацяло а само частично. Обаче когато сме постигнали баланс в енергията и централния канал е отворен са отпушени и двете ноздри равномерно. Тогава лично при мене се усеща напълване на организма е енергия. Само че тази енергия май е от друго естество?
Та в тоя ред на мисли пробвал ли си водата да се движи с малка скорост през тръбите и дали няма да е по добре така отколкото да намаляваш сечението и да вдигаш скоростта?
Поздрави!
BUTTON_POST_REPLY