Виктор Шаубергер - принципи на имплозионната техника

Теория и практика в конкретни устройства
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Re: Виктор Шаубергер - принципи на имплозионната техника

Мнение от Philip »

Повърхностно напрежение
72,0 - 68,2 милиN/м
Напълно сигурен съм, че ако пробата беше веднага тествана, този резултат щеше да е много по-различен! С времето енергетизирането на водата се отдава в околното пространство.
Ето тук вече е най-интересното! :D
Тези стойности са в много пряка зависимост с радиестезичните измервания, които ми правите тук! :D
Ето линк, за да не пълня форума с написани вече неща.
http://naturalenergy.bg/index.php?page=page&id=48
В крайна сметка официалната наука приема, че това е показател, зависещ единствено от температурата на водата!
Учените са си направили и таблица, част от която е в поста ми с резултатите от изследванията :lol:
...Е да - ама не! :lol:
Водата, преминала през тръбите е с повърхностно напрежение при 22 градуса като на вода, загрята до около 45 - 48 градуса :D

А ето и моето разбиране: 8-)
Повърхностното напрежение отразява енергийната стойност на веществата!
Колкото е по-висок енергийния потенциал (измерен радиестезично, че учените си нямат уреди за такива измервания :lol: ), толкова атомите и молекулите на дадения материал или флуид са по-подвижни. От това се променя и "повърхностното напрежение", което вече е измерима стойност със съществуващи уреди :D

Клетките на човешкото тяло се нуждаят неистово от вода, за да могат да функционират. Колкото водата, която се пие и получава от тялото е с по-висок енергиен потенциал, а съответно с по-ниска стойност на повърхностното напрежение, толкова по-малко енергия е необходима на клетката, за да я усвои! И тъй като тялото разполага с определен енергиен потенциал, то и възможността на всяка клетка да отдаде някаква енергия, за да употреби водната молекула е ограничена! Затова идват и проблемите при стареенето и боледуването! По-малък енергиен потенциал на тялото - по-малко енергия - намалена възможност за усвояване на водата и употребата и!
...И затворения кръг е готов!
Тази именно промяна на водата, преминала през тръбите е най-ценната!
Водата е високо енергетизирана и е с малко повърхностно напрежение. Поради тази причина тялото с минимална енергия я усвоява и се възстановява, защото порочния кръг е разкъсан! То вече може да получи нужната му вода за правилната работа на всяка своя молекула!

Именно това обяснява и много бързото хидратиране на кожата при къпане с такава вода, и доброто настроение и самочувствие след къпане, и цялостното възстановяване на организма след няколко месечно използване на такава вода - за къпане и пиене (дори на костната система)
Ето това показват тези цифрички от тези изследвания! :lol:

И още малко допълнение :lol:
Колкото е по-ниска стойността на повърхностното напрежение на водата, толкова по-добър разтворител става тя. (Затова прането на висока температура се препоръчва за високо замърсени тъкани, не заради друго :lol: - просто нагрятата вода пере тогава, а не перилния препарат :lol: . Затова, когато се пие топла вода, се отслабва - тя разтваря мазнините :lol: ) А както е известно, тя е най-добрия разтворител на Земята към всичко
Последна промяна 3 на Philip, променена общо 0 пъти
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

И въз основа на написаното сега вече всеки може да разбере какво има предвид Виктор Шаубергер с понятието си "температура" на материала и го ползва постоянно, което като понятие е различно от общоприетата "температура" :D
Това за него означава именно висока подвижност на атомите на материала (флуида), т.е. енергетизация, която не се дължи на общоприетото температурно покачване, а на енергетизиране с добавяне на оргонна компонента.
...А температурата, такава, каквато я разбираме днес, е само частен случай. При нея имаме по-висока подвижност на атомите, благодарение на външно въздействие, а не на вътрешни оргонни преобразувания и добавяния.
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

Филипе, искрено се извинявам че оцапах темата ама честно въобще не съобразих в коя тема съм :oops: . Бързах да напомня на колегите за 19.01 за да не забравя(помня до 3 мин.). Това, че ти "вервам" значи че наистина ти вярвам затова много пъти съм искал съдействие от теб и ни най малко не съм искал да омаловажа труда и знанията които си вложил в този проект..Надявам се хората да разберат.Преместих съобщението за водата в "Най общи" и се надявам поне малко да съм изтрил срама от челото си.
П.П. Забравих да ти благодаря за подробната допълнителна информация :)
smsi-h
МненияCOLON 287
Регистриран наCOLON Пон Сеп 09, 2013 5:37 pm

Мнение от smsi-h »

Филипе,

Вече три месеца употребявам вода от тръбата ти и пия изключително такава вода. Сега мога да се похваля с реални резултати! :D

Кожата на петите ми се оправи, както и на майка ми. Станаха гладки.
Пърхутът ми изчезна, въпреки, че мия косата си толкова пъти, колкото и преди. Косата ми е мека, почти като на бебе.
И най-важното, също както при теб, ми спряха болките в гърба. Не помня дали съм споменавал, но имам сколиоза и остеохондроза със силни болки в областта на гръбнака. Болките се появиха преди около две години и половина. През юли миналата година година започнах да правя пранаяма и за около месец болките спряха, но... Но преди три месеца започнах да употребявам вода от твоята тръба. Де неволно, де нарочно, от около два месеца не правя пранаяма И ВСЕ ОЩЕ НЯМАМ БОЛКИ В ГЪРБА!

Преди време, дадох на един познат, който се занимава с дестрибуция на вода, просто да опита вода от шишето, в което си нося вода за пиене на работа, и с което не се разделям и за ден, и той буквално каза, че тази вода е филтрирана, и му беше невъзможно да я различи от изворната вода, която продава. Да, ама не... Не само, че не е филтрирана и в нея си е всичко, което идва от крана, но и бяха минали цели четири или пет часа откакто я бях налял сутринта. Общо взето водата, прекарана през твоята тръба, запазва за около дванадесет, четиринадесет часа добрите си свойства. След това загубва единствено свежестта си, но все пак, четиринадесет-петнадесет часа, след като е налята, продължава да бъде много по-вкусна от обикновената вода.

Забелязах, че от около месец, пия по-малко количество вода и изпитото наведнъж е по-малко от преди. Наистина с обработената с твоята тръба вода, човек се напива по-добре, и защото водата е по-вкусна, и защото е по-свежа, и защото се усеща някаква лекота в нея, а също и това, че е по-плътна, но вече имам усещането, че нямам нужда от онези 2,5-3,00 литра вода, която пиех на ден. Вече трудно изпивам 2,00 литра на ден, трябва да се насилвам.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Радвам се за теб. :)
Хубаво е, че си свикнал да се наблюдаваш и да фиксираш разликите.
Точни наблюдения. Браво.

Ивчак, не ти се сърдя, човече.
Просто в момента ме доядя. ...Ама ми мина бързо :lol:
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Изследвания на 23.01.2014
Ново изследване в същата лаборатория, но с тръби, включени на място и друг уред за повърхностно напрежение

Лабораторния уред е на принципа на везна с пръстен,потопен в чаша с изследвана течност. Всичко е механично и просто. Прави се по стандарт,но освен от стандарта резултатите зависят и от опита и знанията на човека. Работи не с електронна точност до стотната,а +- 0,5 единици. Направени са по 5 проби за всеки вид вода

Дестилирана вода

71 - 72 ед

Чешмяна вода

71-72 отклонения +-1

Вода след тръбата
заспа на 59 ед :)

От таблица от справочник при 20 градуса нормалната вода има 72,25 ,а при 100 градуса 58,85 ед.
Резултатите имат повторяемост.

рН
8,10 преди тръбата, 7,97 след тръбата

"Такава вода ще има по-малки загуби от триене по тръбопроводите.За пожарната е идеална-с по-добър гасителен ефект без добавка на ПАВ.С една дума -за всичко е по-добра.""Водата си остава същата като химия - водород и кислород,но става промяна в структурата и /а оттам и в качествата и/ - нещо подобно на графита и диаманта. Освен за здравето на човека, това структуриране ще има голямо значение и при гледане на животни и растения, в промишлеността ще дава големи икономии на вода." - Това са коментари на Валентин Хвърчилков
Аватар
zhivko83
МненияCOLON 180
Регистриран наCOLON Съб Дек 07, 2013 2:52 pm

Мнение от zhivko83 »

Имам няколко въпроса, но само 3 ще напиша тук, а другите на ЛС.
1. Не ми стана ясно водата образува ли котлен камък?
Ако има котлен камък отпреди това ще го разгради ли и отпада ли нуждата от разните омекотители за вода-Калгон, полифосфати и т.н.?
2. Може ли с нещо да се изолира тръбата, защото ако не е монтирана в мокро помещение ще става конденз по нея?
3. Използвате ли някакви филтри, за да пречистите водата от по-едрите частици?

Мерси!
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

1. При мен варовитите отлагания намаляха много. Съществуващия го разгражда.
2. Няма нужда от изолация. Не знам защо, но досега конденз по такива тръби не съм виждал.
3. Никакви
Аватар
zhivko83
МненияCOLON 180
Регистриран наCOLON Съб Дек 07, 2013 2:52 pm

Мнение от zhivko83 »

Мерси за бързия отговор :!:
При нас на почти всички тръби, по които преминава студена вода има конденз без значение дали са външни или вкопани, дали са поцинковани или с ал. вложка...
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

И аз имам питане към Филип :D . Водата с това високо Рн от къде я взехте - от чешмата ли е или от някакъв външен источник(извън града) ? Ако искаш да си видиш тръбата с конденз ела у нас - температурата на водата е 8-10 градуса :lol:
BUTTON_POST_REPLY