Може. Обаче лепилото отдолу ще прегори.
И аз имам въпрос в тази връзка :D
Около празниците си купих най-разни новогодишни дребни топчици. Могат ли да се ползват за основа и да се облекат с такова самозалепващо фолио, каквото показва viara и да се ползват така?
От пластмаса са. Предполагам, че не са метализирани, а са с някаква боя.
Моля, измерете ми това ...........
Re: Моля, измерете ми това ...........
Наблюдавам - анализирам - променям.
Според мен по-добре е топчетата да са колкото може по гладки от вън и затова е на- добре да се направят от медна ламарина от медни муфи, като се разреждат муфите и се разкалят, а след това с една съчма 20-22мм се оформят като полусфери и се запоят една за друга полусферите. Поне при експериментите преди се установи че та е най-добре.
Поздрави!
Поздрави!
zhivko83,бобината се прави от същият проводник от който са направени ринговете и дълъг 4 пъти повече от колкото е дължината на шнура за един ринг-демек за 1 кубит хармонизатор трябват 4 кубита проводник за бобината.
.Иначе няма да има резонанс и устройството ще е слабо.
Вяра, по принцип трябва да може да се запои въпреки , че ще е доста трудно.Може би ще е по лесно вместо запояване да изрежеш тънки лентички и да ги залепиш на мястото на спойката.Успех !
Прилагав едно документче с първото описание на Кадуцеус как се прави хармонизатор :D

Вяра, по принцип трябва да може да се запои въпреки , че ще е доста трудно.Може би ще е по лесно вместо запояване да изрежеш тънки лентички и да ги залепиш на мястото на спойката.Успех !
Прилагав едно документче с първото описание на Кадуцеус как се прави хармонизатор :D
Мерси за файла! Информацията за дължината на бобината ми беше убегнала :oops: ...
Фил, извинявай че те пропуснах (не е нарочно) :D .Относно топчицитее хубаво да се допиташ до себе си и до Кадуцеус и Айкроу като направиш и някоя снимка. Миналата година имах подобен казус-пластмасова сфера облепена плътно с тесни лентички от алум. фолио в различни цветове.Според опита ми излъчването би трябвало да е положително -ама не :o .Отлепих лентичките от сферата и тя започна да излъчва положително.След още тестове се оказа, че боята с която бяха боядисани лентичките е вредна(според махалото)
.

zhivko83, първата чаша е 2.2 втората 9.9 ако може и Кадуцеус да погледне.
Благодаря!icrow написаCOLONzhivko83, първата чаша е 2.2 втората 9.9 ако може и Кадуцеус да погледне.
Мога да снимам как е в момента

Снимах...
- Прикачени файлове
-
- 23 Януари 2013 1718 часа.jpg (487.57 KiB) Прегледано 6228 пъти
-2.7 е водата. Ти от къде беше?