Независимо отопление

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Re: Независимо отопление

Мнение от Philip »

Здравейте и тази година :D
Обобщение на опитите ми с пара и пара през ръждясващ метал, пускани в зоната на горене на камината.
Най-добро за мен се оказа това, което направих първо - изпарение на много малки количества вода - 0,1 до 0,2 литра на час, без да има метал при изпарението.
Междувременно минах всички възможни подавания на пара с метал и без, с малки и големи количества - от подаване ниско долу при жарта, до подаване в горната , най-висока част на камината. Държах да пробвам всичко, за да не се чудя - Ами ако иначе е по-добре? :? :lol:
Държа да отбележа, че опитите ми са с огромна камина ( вътрешен размер 0,5х0,55х0,4) - правена е по поръчка, за да отоплява цялата къща, която хич не е малка :lol:
Ето и две снимки, които са от последните дни:
Подаване на парата в горната част - с и без метал
Подаване на парата в горната част - с и без метал
1.jpg (43.88 KiB) Прегледано 6761 пъти
И крайния вариант - подаване ниско долу в зоната на жарта с и без метал
И крайния вариант - подаване ниско долу в зоната на жарта с и без метал
2.jpg (122.76 KiB) Прегледано 6761 пъти
ПП

Когато има само пара, се явява допълнително отдаване на топлина чрез излъчване в инфрачервенат област, което при пара през метал липсва напълно.
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Аз май си намерих нещо по което да бачкам в близките дни :lol:
Не е независимо отопление, но е отопление и то май, май - суперско:
http://www.youtube.com/watch?v=_F8vhx8DU1c
Ето още нещо:
http://www.youtube.com/watch?v=xRn_5-E00ss
Цялата работа се базира на това:
http://www.youtube.com/watch?v=5BeFoz3Ypo4
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

И това сме го играли. Намери си по бързооборотно двигателче и с някакава редукция да извадиш поне 5000 оборота. Иначе става и статично с трансформатор.
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

Филипе, за много години :lol: :lol: :lol: .Радвам се че вярваш в Дядо Коледа но на мен пи се струва , че това е поредният фокус(става дума за последният линк). Относно нагревателя има опасност да ти хвръкне главата от излъчването на тези въртящи се магнити.Нека Айкроу или Кадуцеус да погледнат какво излъчва и тогава се захващай :D Погледни това файлче и потърси още инфо за генератора за да ти е по бистра картинката.Предполагам , че ако се напънеш гледайки клипа и попиташ "горе" дали тази енергия ще е полезна за теб ще получиш отговор. Бъди здрав !
Генератора Шульце.zip
(83.19 KiB) 445 пъти
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

А какво стана при пробите, че не ти хареса?

Междувременно и Ивчака писал :lol:

Че кой е казал, че задължително трябва да се въртят магнитите?

Пък линка е фокус, ама природен! :lol:

Че нали точно това се използва във всеки електромотор, ама дървените глави не знаят що е то магнитно поле и кое кара феса да се клати :lol: :lol: :lol:
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Не е фокус!!! РАботи! Медна тръба за секунди светва. Отказа ни за момента цената на медната тръба и въртящите се части. Иначе моя човек бая си поигра да го докара. Ако просто сложиш на един диск едни магнити и ги завартиш с някакви обороти няма да стане. Важно е броя магнити и оборотите с които се въртят. В тръбата протичат над 1000А ток, които може и не чрез въртене на магнити да се индуцират, ама много почнах да говоря и ще ме бият. :lol:

Ивчак, вземи една медна тръба и един магнит и сам се убеди в дядо Коледа :lol:
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371

Мнение от ivchak »

Айкроу, непременно ще пробвам :D .Само ми кажи колко дебела да е тръбата и колко силен магнита.Ако тръбата е като на клипа ще пробвам друг път :lol: :lol: :lol:
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Колкото по дебела е тръбата толкова по бавно ще пада магнита. И с тънка тръба ще стане номера. Просто ще пада по бързо, но не и както ако го пуснеш просто така да падне. :)
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Правил съм го и аз, с тясна медна тръба и пръчковиден магнит. Ефектът е стандартен и се учи в училище.
Относно извличане на полза, има определена особеност в цялата работа, свързана с подреждането на токовете на Фуко в правилния ред - тайната не е само индукционното нагряване. Адамс е правил ротационни нагреватели базирани на ефекта, но е слагал и вложки в диска, вероятно от бисмут или подобен метал /данни от пряк посетител/. Т.е. има секретна добавка, която прави СЕ и КПД около 1000 :) При униполярния генератор на Фарадей-Тесла също има частично подобно явление и Тесла е усетил как да го направи работещ СЕ тенератор - но никой не разбира конструкцията /може би освен мен ;) / защо са каналите в диска и какво става като се върти. Ако има интерес ще го разгледам по-подробно. Тесла турбината е от подобен род.
Поздрави
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371

Мнение от ivchak »

Този урок съм го пропуснал :lol: .Благодаря !
BUTTON_POST_REPLY