Независимо отопление

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Независимо отопление

Мнение от icrow »

xaumana, това с ултра звукът сигурно работи, като микровълновата фурна на 2,4гхз, но със звукова вълна. Принципно съм голям противник на уреди с тази чвстота, като рутри блутуут и тн. Гледах един варянт, който ползва точката на Кюри, като ползва 9в батерия, за да задейства процеса. По късно, като седна на комп ще се опитам да го намеря. Изглежда доста обещаващо.
smsi-h
МненияCOLON 287
Регистриран наCOLON Пон Сеп 09, 2013 5:37 pm

Re: Независимо отопление

Мнение от smsi-h »

icrow написаCOLONsmsi-h, за какво ти е толкова висока температура? Подгряваш бойлер ли? Това ако се докоснеш до радятора ще е доста неприятно.
Живея в къща, която няма външна изолация, топлим я цялата с цялата й площ от над 170 квадрата. Подгрявам и бойлер включително. Пък и ако в стаите ми няма минимум 22 градуса ми е некомфортно. Как смяташ се топли такава площ, ако навън е минус 15-20 градуса, както често става при нас в североизтока? Ако радиаторите ми нямат 75 градуса, става лошо.
smsi-h
МненияCOLON 287
Регистриран наCOLON Пон Сеп 09, 2013 5:37 pm

Re: Независимо отопление

Мнение от smsi-h »

Philip написаCOLON А нещо за топлото? :idea: :?: :lol:
Да поразнищим и подобрим някоя и друга система, а? ;)
Виктор Шаубергер
Письмо Францу Шмаллю
перевод Ю.Оганесяна


Г-н Франц Шмалль (Franz Schmall) из Линца и Санкт-Пельтен, Австрия, в 1970 году прислал мне машинописную копию письма Виктора Шаубергера от ноября 1955, которое, кстати, кажется мне задним числом более ясным, чем записи г-на Арнольда Холла, приведенные в литературе про Виктора Шаубергера.

Виктор Шаубергер писал (цитирую):

Линц, 16.12.1955

Уважаемый г-н Шмалль!

Спасибо за Ваше любезное письмо, которое меня очень порадовало.

Вполне возможно, что я впоследствии прочитаю лекцию в Санкт-Пельтен. На данный момент я делаю перерыв, который даст возможность переварить то, что я говорил в своих последних выступлениях, особенно в Зальцбурге, и что вызвало взрыв в соответствующих кругах. Они пытались сорвать лекцию, но это им не удалось. Это признак того, что они поняли, что уже совершили ошибку, но боятся признать это.

В настоящее время я борюсь с патентными ведомствами, для которых этот случай особенно неприятен, и они стремятся не допустить выдачу патентных заключений. А причины следующие:

Современная наука строит все машины с ростом градиента температуры, с тем чтобы сделать реакцию силы более эффективной, а достигают тем самым почти 90% сопротивления движению, кроме этого, создаются вредоносные с точки зрения биологии условия, так как скорость их роста увеличивается пропорционально скорости повышения температуры.

Мудрая природа использует без исключения ПАДАЮЩЕЕ (rekreierende, по-немецки — охлаждающий) изменение температуры и достигает этим более высоких потенциалов.

И если микроэлементы, содержащиеся в среде земли, воды и воздуха, дают в первом случае атомную (молекулярную) энергию разложения — то в последнем случае высвобождаются и работают силы СОЗИДАЮЩЕЙ и СТИМУЛИРУЮЩЕЙ энергии. Поэтому в последнем случае необходим только импульс незначительной силы, чтобы получить мощность, например, в девять раз большую, чем от сегодняшних машин.

Я хочу объяснить эту огромную разницу на практическом примере:

Современный (1955) локомотив экспресса имеет мощность около 6000 лошадиных сил для разгона и поддержания скорости на ровной дороге.

Когда скорость движения, примерно 80 км/час, достигнута, то для сохранения скорости ему нужно всего 60-100 л.с. или чуть больше, в зависимости от изменений рельефа, и чтобы преодолеть сопротивление воздуха и прочие силы трения (трение качения по рельсам и так далее).

Если заменить этот шум и огонь (взрывы и нагрев машины и т.д.) на создание ПАДАЮЩЕГО температурного градиента, то для высвобождения и эффективной работы вышеуказанных сил реакции от миллионов микроэлементов, содержащихся в воздушной среде (диамагнитных и происходящих из солнечно-энергетического молекулярного теплого движения), необходимо чуть больше 6 л.с. для запуска и достижения необходимой скорости, но они из «эволюционных родников» высвободят силы реакции около 10000 л.с. Таким образом, если вместо РАСТУЩЕГО использовать ПАДАЮЩИЙ температурный градиент, возможна огромная экономия — с запускающим импульсом около 6 л.с. получаем огромный эффект.

Аналогично и с водой.

Конечно, сегодня это вызвало улыбку в профессиональных и экспертных кругах, так как они считают это утопией.

Но вскоре выражение их лиц изменилось, когда я объяснил это дело следующим образом:

На неподвижный локомотив действует воздушное давление около 1 ат = 1 кг/см2.

Если мы установим в передней части машины SOGWENDEL (устройство), потребляющее около 6 л.с., и оно всосет в себя около 30 м3 = 30000 литров воздушной массы с такой скоростью, что находящиеся впереди воздушные массы, по закону инерции, отстанут в движении, то впереди и вокруг передней части локомотива возникнет вакуум, в который машину вдавят близлежащие воздушные массы.

Массы воздуха, врываясь в систему спиральных труб, быстро охлаждаются и уплотняются, скользя без сопротивления по особо сконструированным трубам, изогнутым по специально разработанной кривой.

(Мои примечания [Франц Шмалль]. В природе температурный градиент возникает вследствие разницы температур, а вихревое движение — это вторичное явление планетарной формы движения.)

Собственно говоря: (воздушные массы) уплотняются диамагнитными силами и превращаются, наконец, в примерно 30 л гомогенной сточной воды [перевод: жидкий воздух?], это происходит в доли секунды в специальных форсунках 6-ти спиральных труб, вращающихся со скоростью 50-100 м/сек, и тогда скрученые и твердые, как проволока, водные струи делают эффективными 2 силы реакции:

Во-первых, отдачи, как это происходит, например, в каждом наконечнике пожарного шланга, который при напоре воды примерно 6 атм должны удерживать уже двое сильных мужчин, чтобы избежать отбрасывания назад. Во-вторых, реактивная сила, которая возникает при вращении турбины в кольце-крыльчатке с примерно 300 расширяющимися лопастями, аналогичными лопаткам Пелтона, и которая действует в направлении вращения, как и отдача.

Таким образом, при нижнем диаметре (турбины) всего 1 м, и при длине окружности примерно 300 см, на которой расположены лопасть/сантиметр, обе силы реакции, действуя как рычаг, передают на общий вал примерно 10 000 л.с.

Крыльчатка вращается по часовой стрелке, вернее, турбина вращается против часовой стрелки, при этом она обстреливает по принципу водоворота систему лопастей, как пулемет.

И с силой, которая почти соответствует силе литой пули при выстреле, приводит общий вал турбины во вращение с почти бешеной скоростью, поэтому устройство может служить как некий двигатель постоянного тока, или любым другим способом.

Точно так же и к водяной турбине (Wassersogturbine) может быть подключен мощный генератор, чтобы получить требуемую электроэнергию.

Так как эта Sogturbine проводит воду посредством диамагнитных высших энергий (вода является диамагнитной и реагирует на магнитное поле Земли или более сильные постоянные магниты, располагаясь в правильном направлении) без сопротивления, всасыванием под большим давлением, геологический перепад давления не нужен, так как скорость ПАДАЮЩЕГО под действием центростремительных сил (происходит в сужающихся, спиральных трубах) поршня из гомогенной воды соответствует геологическому давлению в 500-1000 м.

(Таким образом) сегодняшние устройства гидроэнергетики, турбины давления которые биологический портят и девальвируют воду, и, кроме того, очень дороги, принадлежат сдаче в музей.

Это касается и всех паровых двигателей, и машин, использующих взрыв, которые вызывают неуправляемые силы расщепления ядра, но дают прямо-таки смешные потенциалы, так как огромные силы движения вызывают реактивное тормозящее сопротивление, и чем быстрее действует повышение давления и нагрев, тем сильнее это опасное развитие.

В моем случае (только) путем создания диамагнитного вакуума достигается примерно девятикратное повышение производительности (если диамагнитная материя вращается и двигается по спирали, специально разработаной для получения высокой собственной динамики). Так ПАДАЮЩИЙ температурный градиент производит почти бесплатно атомный/молекулярный вакуум и действует сильнее, чем геологическое давление.

Теперь же прежние насмешки исчезают, как уносящийся ветер, и они вынуждены признать, что до сих пор запрягали осла с хвоста, и что дела с биологической точки зрения идут тем хуже, чем больше поощряют его. Ко всему прочему искаженные РАСТУЩИМ температурным градиентом движущие силы приводят к возрастающему спросу на горючее.

Понимания этого хватит, чтобы изменить существующее положение.

И теперь хороший совет является поистинне дорогим.

До тех пор пока эти виды ускорения масс не будут изучаться во всех академически-технических университетах и колледжах, дела должны идти согласно закону природы на всей линии развития.

Просто потому, что они извратили тепловой градиент по всем направлениям деятельности — механической или физической — то теперь пожинают вместо дополнительного прироста движущих сил реактивное сопротивление движению, которое является очевидной энергией распада.

Кроме того, изучение во всех академически-технических школах уничтожения среды (давлением, огнем и взрывом и противоестественным путем) и получения энергии разложением приводит к онкологии, так как способствует возникновению патогена — возбудителя раковых болезней.


С уважением,
Подпись: Ваш В.Шаубергер

източник: http://khd2.narod.ru/authors/polygon/schmall.htm

Падащият температурен градиент. Това е, което може да се използва за да създаване на устройство, което произвежда топлина. Филипе, какво мислиш?
xaumana
МненияCOLON 29
Регистриран наCOLON Сря Окт 16, 2013 9:23 am

Re: Независимо отопление

Мнение от xaumana »

icrow написаCOLONxaumana, това с ултра звукът сигурно работи, като микровълновата фурна на 2,4гхз, но със звукова вълна. Принципно съм голям противник на уреди с тази чвстота, като рутри блутуут и тн. Гледах един варянт, който ползва точката на Кюри, като ползва 9в батерия, за да задейства процеса. По късно, като седна на комп ще се опитам да го намеря. Изглежда доста обещаващо.
Доколкото съм засичал тук-таме споменавания за тоя уред, има слухове, че херцовата честота била същата, която е резонансна за земната йоносфера...
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Re: Независимо отопление

Мнение от Philip »

С помощта на Кадуцеус и Ивчак стигнах в общи линии до всичко, съществуващо в нет пространството за и от Шаубергер.
Специално тук става въпрос за този принцип:
009_implosion_imagery_tornado-maschine-air-model.jpg
009_implosion_imagery_tornado-maschine-air-model.jpg (90.55 KiB) Прегледано 7232 пъти
Тук го ползва за водно устройство:
forelle.jpg
forelle.jpg (163.58 KiB) Прегледано 7232 пъти
В това му писмо става въпрос за въздушно такова.
Иначе - да. Положителния температурен градиент е този, ползван от природата и при увеличаване, и при намаляване температурата на въздуха. Шаубергер ненапразно вкарва друго разбиране в понятието температура. :D - Не това, което учим :lol:

********************

Относно сонарното устройство. Преди много години бях попадал на него, но не успях да намеря необходимите ми материали(тогава бях събрал всичко съществуващо за него). Но явно тогава не му е било времето. Живеех в апартамент и имах мързеливо решение на топлинния въпрос :lol:
Бях го забравил. Ти обаче съвсем навреме го изкара от прахта :lol:

Действието му е много просто (както всичко действащо ;) )
220V 50Hz Двете полусфери трябва да са от метал, който е добър проводник на звук (т.е. - вътрешно да вибрират качествено). Дядото ползва звънци от велосипеди. За мен по-добър вариант е камбанен бронз (това веднага ми напомня за варджрата :lol: )
При променливия ток се получава вибрация в материала. Честотата си е 50Hz. Номера е да отцелиш практически разстоянието между двете полусфери. На теория то трябва да е кратно на 50Hz при скоростта на звука във водата. Погледнато така - много е сложно. На практика е супер просто - натягаш постепенно долната гайка, до получаване на силно трептене - т.е. - стояща, самоусилваща се вълна, т.е. - резонанс между двете (Тесла).
В този момент механичното трептене вдига енергията на водните молекули до точката, на която ние и викаме "кипене".
Ами - това е всичко. Но при мен засега е "идея" - както си казал на друго място :lol:
Остава да стане реалност и ти ще си виновен после ;) :lol:
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Re: Независимо отопление

Мнение от Philip »

smsi-h, точно сега ли намери да ти се развали апарата :cry:
Като имаш възможност - пускай, моля снимки на системата ти. Най-вече на самото и устройство. През колко време сменяш металните стружки? Като ги хване ръждата - веднага ли? Водата в съда всъщност са само капките, а не е слой вода?
****
За другия човек с дюзата :D Къде всъщност в неговата система са стружките, че както схванах - тях трябва да ги има, за да може да стане нужната химическа реакция?
...............................
И да си допълня предишния пост за сонарния нагревател.
Формата трябва да е полусфери по проста причина. Все някъде по нея има (заради формата и) част, която вибрира на честота 50 Hz. Реално тази форма има части, които са в унисон от 0 до високи честоти. Намесва се естествено дебелината на материала, от който е изработена. Колкото дебелината е по-голяма, толкова повече ток ще лапа :lol: . ...Но това е естествено мое мнение, неподкрепено засега с нищо физически направено :lol:
Наблюдавам - анализирам - променям.
skeleta
МненияCOLON 198
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 9:16 am

Re: Независимо отопление

Мнение от skeleta »

http://forum.gogobg.net/viewtopic.php?f=13&t=295
Това с мембраната и аз го правих. В тоя сайт съм качил описанието на руски език има и снимки на моята мембрана. Само дето до виолетово-синия пламък не достигнах, тъй като имах проблеми с камината.
smsi-h
МненияCOLON 287
Регистриран наCOLON Пон Сеп 09, 2013 5:37 pm

Re: Независимо отопление

Мнение от smsi-h »

skeleta написаCOLONhttp://forum.gogobg.net/viewtopic.php?f=13&t=295
Това с мембраната и аз го правих. В тоя сайт съм качил описанието на руски език има и снимки на моята мембрана. Само дето до виолетово-синия пламък не достигнах, тъй като имах проблеми с камината.
Скелет,

Постави мембараната директно под скарата на жарта и гледай, кефи се!

Филипе,

Тя новата ми конструкция не е развалена, работи си, но не е много ефективна, щото парата трудно отива до скарата, отворът на горния капак не стига до скарата и отворите й, и се запушва с пепел. Просто ще направя по-широк капак и проблемът ще е решен. Стружките ги сменям, когато пламъкът започне отново да става нормален, т.е. да си губи синьо-виолетовия отенък и да не развива вече толкова висока температура. Обикновено отиват по около два месеца, докато станат стружките за смяна. За едно слагане отиват сигурно под 100 грама стружки или черна рабицова мрежа /мрежа за пиленца/, слага се каквото има, само че от телта, която обезателно трябва да е нова, трябва да се направи мрежа. При моята система водата се стича по медна тръбичка вътре в кутията със стружките на капки, само не трябва да се пуска силно да тече, щото, поради ниска температура и сурови дърва, вече два пъти ми прелива и почва да тече в чекмеджето; докато оригиналната руска система просто си изпарява вода, чиято пара минава директно през рабицовата мрежа и влиза в огъня. В руската система, колкото изпари, толкова ще навлезе в огъня, докато аз подавам завишено количество вода, а познатият ми с дюзата вкарва по няколко литра вода на вечер, и той не знае колко, щото е трудно да измери водата, която се подава от водопровода.

Другият човек с дюзата не ползва стружки. Просто неговата система се състои от тръба, от която е заварен квадрат,който се поставя директно в жарта. В него, поради наличието на дюза с малка дупка, се създава налягане и много пара, която влиза в съприкосновение с желязната тръба. Мале-е-е-е само как гори водата! При неговата система не са необходими стружки, щото парата е под налягане и затова си има достатъчно добро съприкосновение с желязото. Е, от време на време трябва да се сменят тръбите, когато се пробият от ръждата и започната да пускат пара и от други места, не само от дюзата. Пак повтарям, идеята с дюзата от тракторен двигател е за котлета, където се изискват поне 20-тина киловата.

Ето и най-новото - "Чудо - мембрана № 4": http://www.1958ypa.ru/ab.html

Вижте снимките и видеото. Обърнете внимание на пластмасовото шише и капкомера от медицинска система. Направил съм същото нещо.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Re: Независимо отопление

Мнение от Philip »

Нееееееееееееееее, smsi-h :lol:

Имах предвид, че жалко, че ти се е развалил апарата за сниманеееееее :lol:

Благодаря за обясненията иначе :D
Наблюдавам - анализирам - променям.
smsi-h
МненияCOLON 287
Регистриран наCOLON Пон Сеп 09, 2013 5:37 pm

Re: Независимо отопление

Мнение от smsi-h »

Друго интересно видео за горене вода в печка.

http://www.youtube.com/watch?v=II1W9YtAvaI#t=134

Човекът изработва пара с ултразвуков овлажнител и я вкарва в печката в долната част на камерата и след това с друга тръба в горната част на камерата. Дървата в печката горят почти без подаване на въздух отвън при около 96% херметичност на камерата. Но в тръбите има поставена намотана мрежа, задължително, т.е. също имаме производство на водород.

http://www.youtube.com/watch?v=zOQ2vQ0Spj0

Другото видео: http://www.youtube.com/watch?v=iONn9pvSuGM

И обяснението за изработката на печката.

http://www.youtube.com/watch?v=D91TqL6m9Uc
BUTTON_POST_REPLY