Виктор Шаубергер - принципи на имплозионната техника

Теория и практика в конкретни устройства
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Re: Виктор Шаубергер - принципи на имплозионната техника

Мнение от Philip »

Жалко, че нямам твоето търпение да пробвам водата от тръбите при покълване на нещо си.
Иначе всичко у нас се полива с обработена вода. ...И всичко е луднало да расте. Като започнеш от тревата на двора и стигнеш до цветя, които трябва да са ниски, пък те са цели храсти :lol: Съпругата ми съжалява, че не се е получила красива подредба (както тя я вижда) по тази причина, но иначе си и харесват много :lol:

Сега по същество.
Моля за измервания.
Направих нещо, което на теория (Шаубергер) би трябвало да "изтегля" енергия. В същото време да прави и други работи. :lol: Принципно го мисля да е основна част от система за отопление :D
Но трябва естествено да проверя принципа и правилно ли съм разбрал Виктор :lol: Следваща стъпка е да го вържа в постоянно въртяща водата система ...и на теория тя трябва да се загрее :D
Реално не зная и не мога и по другия начин да разбера какво трябва да излиза като енергийност. Така че резултата ви го очаквам с нетърпение.
Давам снимките ред по ред, за да схвана какво и къде става. :D
Нормална тръба от моите. Тя е началото.
Нормална тръба от моите. Тя е началото.
1.jpg (111.38 KiB) Прегледано 6415 пъти
Може би отново се получава и при нея ефекта с минуса, затова давам и още една снимка.
2.
2.
2.jpg (102.13 KiB) Прегледано 6415 пъти
Следващата е въпросната. Свързана е след първата.
3. Тръба - въпрос : )
3. Тръба - въпрос : )
3.jpg (102.34 KiB) Прегледано 6415 пъти
Интересуват ме както енергията на струите, така и полетата около тръбите (не водата на плочата)

Продължавам в друг пост заради ограничението от три снимки на пост. :(
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

4.Същата тръба, но с други настройки на апарата.
4.Същата тръба, но с други настройки на апарата.
4.jpg (121.96 KiB) Прегледано 6415 пъти
5. Изход на системата. На предишната тръба е навита една само положителна.
5. Изход на системата. На предишната тръба е навита една само положителна.
5.jpg (96.93 KiB) Прегледано 6415 пъти
И отново снимка на интересуващата ме тръба. Има ли излъчване и полета около нея? Самата тя е с оргонен диод - както му казвате ;)
6. В момента на снимката през нея преминава вода и ... не знам какво трябва да дава като енергия : )
6. В момента на снимката през нея преминава вода и ... не знам какво трябва да дава като енергия : )
6.jpg (110.3 KiB) Прегледано 6415 пъти
Не ми е ясно ако тегли в момента енергия от пространството какво би трябвало да излиза при измервания. Ако някой има идея теоретично как трябва да е - да казва. :D
Аз като погледна снимката и понятията за посоки в пространството ми се объркват :lol:
xaumana
МненияCOLON 29
Регистриран наCOLON Сря Окт 16, 2013 9:23 am

Мнение от xaumana »

Филипе, това, което казваш.. че се очаква водата да се загрее, ми напомня за едни торсионни генератори на една българска фирма. Преди години (ах, вече не помня кога точно беше, но беше преди 2007ма) в Бобовдол имаха завод и ги произвеждаха, за много кратко, преди нещо да стане и да ги затворят, май фалираха.
По описания от хора (в нета не намерих подробно описание на времето) водата се прекарвала през "кухинна система", в следствие на което излиза вряла и пречистена. Те продаваха цели домашни парни инсталации, с ребрени радиатори и всичкото му включено, но твърдяха, че кухинната система състарявала и вино, ако се пуснело през нея.

Не искам да се бъркам на работата на радиестезистите, не е мойто поле :lol: но доколкото съм се задълбочавал във формите, аз предвиждам движението на енергията по следната методика:

Формата

Триъгълникът е възможно най-малката фигура по лице, а тетраедърът е възможно ная-малката форма по обем. Затова където има тези форми като основа, се случва "изстискване" на онова, което е в тях. Тетраедърът, според моето разбиране, радиира (излъчва) палитра от енергии от структурата на пространството, намиращо се вътре в обема му, навън през върховете си.
Ако нещо се намира в триъгълник на двуизмерен план, или тетраедър на триизмерен план, то е в процес на отслабване, разтуряне и разглобяване... нещо като плод, чакащ на входа на сокоизстисквачка.

Кръгът е възможно най-голямата фигура по лице, и сферата е възможно най-голямата форма по обем. Затова където имам кръг или сфера като основа, за мен се случва гравитиране в посока към тази форма. Според мен сферата и кръгът привличат енергия към себе си под всички ъгли около тях и съсредоточават нещата в своя център. Нещо като постоянно хранеща се бездънна яма (в момента говоря за абстрактни идеални капацитети).

Материалите

Разбирането ми напълно съвпада с Райховото.. Но винаги, независимо дали става дума за форма или материали, аз се опитвам да ползвам оригиналите наоколо. До сега не съм срещал природен оригинал да противоречи на Райховия оргонен подход към различните материали, но наслагвайки природното върху Райховото, Райховото се сдобива със задълбочаване и подробности, тъй като от него не е останала почти никаква информация, в сравнение с някои други личности например.

Например, един цилиндър, според моето виждане за нещата, ще създава енергийна инерция към тялото си, към голямото си лъце, под какъвто и да е ъгъл, и тази енергийна инерция ще се концентрира в неговата централна права. Защото цилиндърът го разглеждам като натрупани един върху друг кръгове. Това обаче ще е само отстрани, където е неговият ъглов геометричен момент. Отгоре и отдолу, където са му плоските лица, основна роля ще играе материалът по традиционното оргонно разбиране на Райх.

Ако пък имам конус, то значи имам натрупани един върху друг кръгове с различни радиуси, тоест различни символични капацитети. А разликите в капацитета на две съседни области създава инерция с посока. затова по мое виждане тръбите на Шаубергер, както по-нагоре в темата споменава caduceus, са с конусно геометрично вложение в себе си, стесняват се. Разбира се не Шаубергер го е измислил така, ами природата - самата Фи поредност се стеснява геометрически.

Тъй като конусът има за основа кръг, триъгълник за връх, и обло тяло... когато се добавят всички енергийни инерции на отделните му части, ще се получи преобладаваща енергийна инерция в посока върха. Кръгът в основата ще взима енергия от околното в равнинен план, облото тяло на конуса ще взима енергия от околното в пространсвен план, и тези енергии той ще концентрира в своята централна ос. Триъгълният му момент (на сечението) ще се опитва да изстиска и да се лиши от тези енергии в посока върха.

Динамиката

Според моето виждане, много често енергийната динамика в пространството се интерпретира грешно, или представите са бедни. Лично за мен, движението в една конкретна посока никога не е еднозначно, защото не съществува такова движение (еднопосочно). Според мен движенията са праволинейни, и фунийни, да ги наречем тороидни.

Когато има един лъч праволинейно движение, с посока, то усуква пространството около себе си фунийообразно. И ако този въображаем лъч пътува нанякъде с посока, то той винаги е централната ос за спирала в обратната на този лъч посока, и тази спирала се стреми към източника на лъча. Според мен при наличието на всяка една материална спирала съществува вектор на енергийна инерция, който е нейния осев център, и е в обратна посока на спиралата.

Ако изстреляш един куршум, въздухът около него започва спирално устремяване към началото на траекториалния път на куршума.

И това е според мен "смученето", за което тук от време на време става дума при тези тръби.

Според личното ми мнение, за да извличат тръбите енергия от пространството около себе си... ако правилно съм те разбрал, понеже въпросът е кратък... те трябва да са централната кухина на един цилиндър от Райхово-оргонно съобразени материали.

Или ти просто трябва да имитираш една кост. Костите са именно това, и това е основиня механизъм, по който нервната система се енергетизира в тялото (костният мозък е в центъра на всяка кост, и всяка кост има Райхово-оргонни слоеве, ако се разгледа внимателно).

Тръбата ти е кост, водата ти е мозък :) И трябва да стане.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Съгласен съм с написаното. На места явно ни се различават понятията за отделни думи и от там идва различно обяснение на нещата. Но като разбера какво си вложил в тези думи - да теоретично и практически нещата са точно така.
Специално в случая ползвам няколко принципа, които се опитах да вкарам в едно. Ще разбера дали съм успял или не, след като имам измервания за полетата, които се създават около новото ми чудо :lol: . Ако бях сам - да съм вързал вече това в системата на въртене за която споменах. Около мен обаче има хора, на които държа и не бих искал да излагам и на най-малката опасност по никакъв начин. Така че - ще изчакам измерванията и в зависимост от тях ще продължа или променя :D
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Относно формите. При ринга има тороидално поле около проводника, а в центъра енергията е най-слаба даже липсва. При разните други форми по-тесната част винаги е позитивна лъчаща, а по широката е негативна. xaumana, поздравления за знанита и усърдието :) Одавна не бях чел толкова много :D
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

На първата снимка от изхода на тръбата излиза 9./37/ където свършва бетона 9.99 . Втората снимка първите 10см е негативна после следва една част неотрална и след това става позитивна. Въпросната е на изхода -9./37/ по средата неотрал и след това + 9./37/ :lol: Останалите снимки утре, че нещо днеска много се озорих и вече едвам гледам. :D
smsi-h
МненияCOLON 287
Регистриран наCOLON Пон Сеп 09, 2013 5:37 pm

Мнение от smsi-h »

Филипе,

За твоя радост, днес ми донесоха едно шише обикновена изворна вода от манастирчето в комплекса Сборяново. :D И твоята вода "бие" истинската изворна вода! По вкусна и по-мека е! :lol: ;) имай впредвид, че водата от манастирчето в Сборяново преди години беше изследвана в лаборатория и помня, че тя беше с отлични качества.

Между другото, какво показва обикновения термометър при входа и изхода на последните ти тръби?
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

За снимките на Филип от следващия му публикация. На първата от изхода излиа малко над 1 след това заряда пада под 1. Бетона на всички снимки е отрицателен, но той сие попринцип негативен. На втората снимка от изхода е вече малко над 2. На третата снимка самата тръба е неотрална около нея има минус но той е от бетона. В дясно на снмиката продължаващата тръба лъчи лек + от лявата страна пък е лек -. Ако нещо съм изпуснал казвай.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Благодаря ти за това сравнение, smsi-h! Наистина ме радва! :D

Да, Айкроу. Нещо не е читаво при меренето. Снимка 3 и снимка 4 са една и съща вода, без разлика в силата, с разлика във времето няколко секунди. На 4 смених единствено настройките на апарата, че ми излизаха тъмни. Написал съм го и при снимките.
За снимка 3 пишеш:
icrow написаCOLONВъпросната е на изхода -9./37/ по средата неотрал и след това + 9./37/
А за 4:
icrow написаCOLONЗа снимките на Филип от следващия му публикация. На първата от изхода излиа малко над 1 след това заряда пада под 1.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Филипе, това е положението! :lol: Пак го мерих сега с същото махало и монитор от първите измервания (не че има значение )
BUTTON_POST_REPLY