Филипе, това, което казваш.. че се очаква водата да се загрее, ми напомня за едни торсионни генератори на една българска фирма. Преди години (ах, вече не помня кога точно беше, но беше преди 2007ма) в Бобовдол имаха завод и ги произвеждаха, за много кратко, преди нещо да стане и да ги затворят, май фалираха.
По описания от хора (в нета не намерих подробно описание на времето) водата се прекарвала през "кухинна система", в следствие на което излиза вряла и пречистена. Те продаваха цели домашни парни инсталации, с ребрени радиатори и всичкото му включено, но твърдяха, че кухинната система състарявала и вино, ако се пуснело през нея.
Не искам да се бъркам на работата на радиестезистите, не е мойто поле

но доколкото съм се задълбочавал във формите, аз предвиждам движението на енергията по следната методика:
Формата
Триъгълникът е възможно най-малката фигура по лице, а тетраедърът е възможно ная-малката форма по обем. Затова където има тези форми като основа, се случва "изстискване" на онова, което е в тях. Тетраедърът, според моето разбиране, радиира (излъчва) палитра от енергии от структурата на пространството, намиращо се вътре в обема му, навън през върховете си.
Ако нещо се намира в триъгълник на двуизмерен план, или тетраедър на триизмерен план, то е в процес на отслабване, разтуряне и разглобяване... нещо като плод, чакащ на входа на сокоизстисквачка.
Кръгът е възможно най-голямата фигура по лице, и сферата е възможно най-голямата форма по обем. Затова където имам кръг или сфера като основа, за мен се случва гравитиране в посока към тази форма. Според мен сферата и кръгът привличат енергия към себе си под всички ъгли около тях и съсредоточават нещата в своя център. Нещо като постоянно хранеща се бездънна яма (в момента говоря за абстрактни идеални капацитети).
Материалите
Разбирането ми напълно съвпада с Райховото.. Но винаги, независимо дали става дума за форма или материали, аз се опитвам да ползвам оригиналите наоколо. До сега не съм срещал природен оригинал да противоречи на Райховия оргонен подход към различните материали, но наслагвайки природното върху Райховото, Райховото се сдобива със задълбочаване и подробности, тъй като от него не е останала почти никаква информация, в сравнение с някои други личности например.
Например, един цилиндър, според моето виждане за нещата, ще създава енергийна инерция към тялото си, към голямото си лъце, под какъвто и да е ъгъл, и тази енергийна инерция ще се концентрира в неговата централна права. Защото цилиндърът го разглеждам като натрупани един върху друг кръгове. Това обаче ще е само отстрани, където е неговият ъглов геометричен момент. Отгоре и отдолу, където са му плоските лица, основна роля ще играе материалът по традиционното оргонно разбиране на Райх.
Ако пък имам конус, то значи имам натрупани един върху друг кръгове с различни радиуси, тоест различни символични капацитети. А разликите в капацитета на две съседни области създава инерция с посока. затова по мое виждане тръбите на Шаубергер, както по-нагоре в темата споменава
caduceus, са с конусно геометрично вложение в себе си, стесняват се. Разбира се не Шаубергер го е измислил така, ами природата - самата Фи поредност се стеснява геометрически.
Тъй като конусът има за основа кръг, триъгълник за връх, и обло тяло... когато се добавят всички енергийни инерции на отделните му части, ще се получи преобладаваща енергийна инерция в посока върха. Кръгът в основата ще взима енергия от околното в равнинен план, облото тяло на конуса ще взима енергия от околното в пространсвен план, и тези енергии той ще концентрира в своята централна ос. Триъгълният му момент (на сечението) ще се опитва да изстиска и да се лиши от тези енергии в посока върха.
Динамиката
Според моето виждане, много често енергийната динамика в пространството се интерпретира грешно, или представите са бедни. Лично за мен, движението в една конкретна посока никога не е еднозначно, защото не съществува такова движение (еднопосочно). Според мен движенията са праволинейни, и фунийни, да ги наречем тороидни.
Когато има един лъч праволинейно движение, с посока, то усуква пространството около себе си фунийообразно. И ако този въображаем лъч пътува нанякъде с посока, то той винаги е централната ос за спирала в обратната на този лъч посока, и тази спирала се стреми към източника на лъча. Според мен при наличието на всяка една материална спирала съществува вектор на енергийна инерция, който е нейния осев център, и е в обратна посока на спиралата.
Ако изстреляш един куршум, въздухът около него започва спирално устремяване към началото на траекториалния път на куршума.
И това е според мен "смученето", за което тук от време на време става дума при тези тръби.
Според личното ми мнение, за да извличат тръбите енергия от пространството около себе си... ако правилно съм те разбрал, понеже въпросът е кратък... те трябва да са централната кухина на един цилиндър от Райхово-оргонно съобразени материали.
Или ти просто трябва да имитираш една кост. Костите са именно това, и това е основиня механизъм, по който нервната система се енергетизира в тялото (костният мозък е в центъра на всяка кост, и всяка кост има Райхово-оргонни слоеве, ако се разгледа внимателно).
Тръбата ти е кост, водата ти е мозък

И трябва да стане.