Филипе,
За съжаление, това, което се вижда като сферички над дъното на изгледа отстрани е нещо като (или вид) Брайлово писмо по повърхността на бурканчето. Това, което се вижда като мехурчета по към центъра на изгледа отдолу, всъщност е проекцията на протуберансите, които се виждат в изгледа отстрани.
Абе то май на въобще на водата трябва да й пишат двойка, защото не е внимавала в час и не знае, че оргон няма

.
Аз най-много се впечатлих от това, как се е разцепил леда. За съжаление, не го видях преди да сваля трискелионите и не знам дали линиите са през центровете на спиралите или между тях.
Бурканчето е много малко, от най-малките за бебешки храни - диаметър около 5.5 см, цилиндрична част около 3 см височина.
Да, имаше стърчащо "островче", подаващо се над нивото на водата отгоре. Не знам колко време е замръзвало. Около 3 часа след поставяне във фризера беше замръзнало изцяло. Не съм го загрявал допълнително, след като го извадих. Просто е с малък обем и стъклото провежда добре топлина, затова се разтопи много бързо. Е, малко може да съм ускорил нещата с непрекъснатото бърсане, за да махна конденза и да излезе по-ясна снимка.
Снощи не ми хрумна за нищо пластмасово, което да е подходящо, но тази вечер жената се сети, че имаме едни много прозрачни еднократни пластмасови чаши, та съм сложил един трискелион вътре в една от тях. После ще пробвам пак с един трискелион, но над повърхността отгоре (няма място за 2 чаши едновременно). Ще пусна снимки на резултата.