До 70 и някоя страница все още има неизяснени , но и не зададени въпроси и сега трябва да питам аз като последен 'умник' . От друга страна едно и също се повтаря многократно
Срам не срам - започвам да питам за да сложим конец и да продължим натам на чисто , че ни чака път.
Въпрос: каква точно е разликата Бедини / Гого 1 - механиката принципно същата, електрониката и схемата принципно същата, материалите почти без разлика - една геометрия е обявена за различна и тя става единствения 'обвинен' за различни резултати - правилно ли съм разбрал или пак съм зяпал , признавам че падам заплес.
Втори въпрос: Според Гого 1 всичко се случва в електролита , като следствие от високоволтови импулси - т.е. имаме импулсен ток, дори не толкова ток колкото импулсно напрежение на изхода и то прави каквото прави в електролита. Но такова може да се получи и по други начини - няма смисъл от толкова сложна машинка. И от друга страна изстиване и конденз се наблюдава на ротора, което казва че там също става нещо. Да се изразя малко по-така ... 'тежко с картофи' - машинката не е частично луда , а е луда по цялата глава ?
Ако 'обвиним' различната геометрия - пентаграма в началото от където тръгват нещата - за резултата в края където се случват - то значи ли че всяка нова геометрия е нов вид , нова модификация генератор ?
Който може - нека сложи ясни разграничения - и да потеглям аз нататък че път ме чака. Това , което ми се повтаря като впечатление от прочетеното е - има още много място за развитие , защо не се развивате и защо не пишете ? Да така е - място има , чете се и по редовете и между редовете. Леко трябва да се бутне тук там и машинката може да подскочи не с проценти а с пъти. Абсолютно го поддържам това мнение. Да речем че развържем коня - задавам си въпроса какво става после. След като тоя кон доста хора са го развързвали и после пак го вързват. И Нико е един от тях. Дали той е по-страхлив или по-глупав от нас ? Не мисля . По обиден на съвременниците си ? Не мисля .
Не му е дошло времето е най-лесния отговор. Гого казва време няма.
Последно и приключвам , за да продължа да чета - към Гого
Казвате, че механика в сервиза е силно учуден, почти изумен какво се случва при толкова малък напредък - чудо само в акумулатора. Ако му заявиш - г-н механик , бихте ли свалили мотора, необходимо ми е празно място и да не тежи излишно на окачването и на 'джоба' ?
Това е не лоша задачка по геометрия, така излиза. 'Кутията към Простора' още не е отворена, но ми се струва че до тук сте пред шпионката и гледате на обратно през тясна дупчица право в кутията. Ориентирате ли се кое и къде точно е вратата - задачата е решена , а Джони я споменава вратата къде е.
Щом всички погледнали преди нас са я оставили затворена, ние как да постъпим ? Мисля си че ще отворим, ще погледнем и какво ще решим не е много ясно ...за пореден път в историята. Това значи да си комуникираме лично и след успеха да му мислим.
До успеха не остава много - 4,5 стъпки са.
Има хора които са далеч пред нас и наблюдават зорко. колко бързо ги настигаме. Отговорите не са лесни ...
По никакъв начин това не трябва да пречи на работата , разбира се . И на напредъка с бързи крачки, продължавам да си чета аз - макар четенето да започва да запълва 'чашата' ми и тя да губи от своята свещеност на граал