Коментари за Генератор на Гого1 - модификация на Бедини

Теория и практика в конкретни устройства
Аватар
Питър
МненияCOLON 72
Регистриран наCOLON Нед Апр 09, 2017 9:28 pm
МестоположениеCOLON Варна

Re: Коментари за Генератор на Гого1 - модификация на Бедини

Мнение от Питър »

Стигнах с четенето до стр.56 в старата тема "Генератор на Гого1 - модификация на Бедини ". Нещо сте нагряли положението през август.2015 г. с икономиите и тихия мотор :)) Преди време имах едни американски 'хапчета' , добавят се в горивото и са катализатор при горенето. Изгарянето става по-бързо - следствието е тих мотор и повишена мощност особено на високи обороти. Просто изгарянето изпреварва отварянето на клапаните към колектора, няма горене след цилиндъра. Разбира се резултата от повишената мощност е по-голям пробег, т.е. икономия. Мотор от 100 коня вече е 120 коня заради катализатора ... нещо такова
Ако различния заряд в батерията променя искрата, а тя променя горенето -нормално е да има такъв ефект.
Другото което се получаваше с тия 'хапчета' е пълно изгаряне и 80-90% намаляване на вредните емисии ... пак поради същата причина - катализатор на горенето.
Това с 'хапчетата' е известно на много хора, така че всеки запознат би следвало лесно да върже - има ли различна искра , ще има разлики нататък по веригата.
Но хапчетата се продаваха и днес сигурно се продават , а това с генератора и третирането на батериите не ви знам как го правите, но ще има сърдити, разбираемо е. Да не говорим за производители на батерии, търговци и изкупвачи на скраб ...
Никой не е им е длъжен - да им 'върти старата мелница' до безкрай ...
Просто хората са различни, не че са лоши - едните са по-еволюирали, другите не до там ... и колко търпение да има човек да ги чака ? Ай сиктир, не на мене тия ... бих написал - ето написах го.
Какво искам да кажа - два подхода :
"Свободна енергия! Прекрасно, ако може още от днес ... " - би казал Нико
"Свободна енергия! Неуправляема ? Какъв по-голям ужас, никога. Никога !" - казал го е J.P. Morgan
и ето тук всеки си избира как да погледне на нещата - както избере да погледне така и ще ги види за себе си.
Тъпа история , но явно на Всемира му трябват спирачки ... без триене и грапавини няма как да се получи 'играта'.
Това ни най-малко не пречи да даваме газ до ламарината тук. Спирачките ловят перфектно, виждате всички. .... та това до 56 стр. /малко ми остана да отделя плявата от зърното :))
Аватар
Питър
МненияCOLON 72

Мнение от Питър »

До 70 и някоя страница все още има неизяснени , но и не зададени въпроси и сега трябва да питам аз като последен 'умник' . От друга страна едно и също се повтаря многократно
Срам не срам - започвам да питам за да сложим конец и да продължим натам на чисто , че ни чака път.

Въпрос: каква точно е разликата Бедини / Гого 1 - механиката принципно същата, електрониката и схемата принципно същата, материалите почти без разлика - една геометрия е обявена за различна и тя става единствения 'обвинен' за различни резултати - правилно ли съм разбрал или пак съм зяпал , признавам че падам заплес.

Втори въпрос: Според Гого 1 всичко се случва в електролита , като следствие от високоволтови импулси - т.е. имаме импулсен ток, дори не толкова ток колкото импулсно напрежение на изхода и то прави каквото прави в електролита. Но такова може да се получи и по други начини - няма смисъл от толкова сложна машинка. И от друга страна изстиване и конденз се наблюдава на ротора, което казва че там също става нещо. Да се изразя малко по-така ... 'тежко с картофи' - машинката не е частично луда , а е луда по цялата глава ?

Ако 'обвиним' различната геометрия - пентаграма в началото от където тръгват нещата - за резултата в края където се случват - то значи ли че всяка нова геометрия е нов вид , нова модификация генератор ?

Който може - нека сложи ясни разграничения - и да потеглям аз нататък че път ме чака. Това , което ми се повтаря като впечатление от прочетеното е - има още много място за развитие , защо не се развивате и защо не пишете ? Да така е - място има , чете се и по редовете и между редовете. Леко трябва да се бутне тук там и машинката може да подскочи не с проценти а с пъти. Абсолютно го поддържам това мнение. Да речем че развържем коня - задавам си въпроса какво става после. След като тоя кон доста хора са го развързвали и после пак го вързват. И Нико е един от тях. Дали той е по-страхлив или по-глупав от нас ? Не мисля . По обиден на съвременниците си ? Не мисля .
Не му е дошло времето е най-лесния отговор. Гого казва време няма.
Последно и приключвам , за да продължа да чета - към Гого
Казвате, че механика в сервиза е силно учуден, почти изумен какво се случва при толкова малък напредък - чудо само в акумулатора. Ако му заявиш - г-н механик , бихте ли свалили мотора, необходимо ми е празно място и да не тежи излишно на окачването и на 'джоба' ?
Това е не лоша задачка по геометрия, така излиза. 'Кутията към Простора' още не е отворена, но ми се струва че до тук сте пред шпионката и гледате на обратно през тясна дупчица право в кутията. Ориентирате ли се кое и къде точно е вратата - задачата е решена , а Джони я споменава вратата къде е.
Щом всички погледнали преди нас са я оставили затворена, ние как да постъпим ? Мисля си че ще отворим, ще погледнем и какво ще решим не е много ясно ...за пореден път в историята. Това значи да си комуникираме лично и след успеха да му мислим.
До успеха не остава много - 4,5 стъпки са.
Има хора които са далеч пред нас и наблюдават зорко. колко бързо ги настигаме. Отговорите не са лесни ...
По никакъв начин това не трябва да пречи на работата , разбира се . И на напредъка с бързи крачки, продължавам да си чета аз - макар четенето да започва да запълва 'чашата' ми и тя да губи от своята свещеност на граал
:)
Аватар
Питър
МненияCOLON 72

Мнение от Питър »

:) разгеле Рангеле, чак се усмихнах
на 79 стр. откривам човек в моя град , Здравей Delfin ! има ли 3 или няма 3
За още 10 страници четене добавих че : има значение ориентацията - прав/полегнал генератор
Един въпрос към всички - телчетата на сърцевината лакират ли се или не се лакират ? Да го гласуваме ? ... шегувам се
Аватар
Питър
МненияCOLON 72

Мнение от Питър »

Още два въпроса - Какво се случва с нормална батерия зареждана с нормално зарядно намиращи се близо в зоната на работещ Бедини/Гого генератор ?
Какво се случва с електроника и батерии работеща близо в зоната на работещ генератор и извън зоната ? Механичен часовник и електронен часовник ? И една шега - какво прави котката ?
Аватар
Питър
МненияCOLON 72

Мнение от Питър »

И едно мнение , невероятно но факт , почват да ми се явяват мнения - Гого захвърли измерващите инструменти и потърси нови различни начини за отчитане, мерене на .... каквото там искаш да измериш. Тия дни като четох някъде срещнах за Нико че неговите мерки и мерни единици са малко различни - примерно той мери индуктивност на намотките единствено в сантиметри дължина на жицата - т.е. линейна мярка и толкова - няма брой навивки, няма сечения, няма диаметри и тем подобни ... само дължина и нищо друго. Освен това и другите му мерни единици всички са сведени към дължини в метри и сантиметри. Пак ще го напиша - излизаме от света на токовете и влизаме в света на геометрията иначе няма да се светнем какво се случва. Тримерно пространство + четвърта компонента време - на прага сме от три в едно към четири или повече в едно. Възела ще го развържем ,няма къде да ни избяга. Съберете всички парадокси за които сте чували и се сетите между - напрежение, ток - електрически / напрегнатост, поток - магнитни / и време ... станаха 5. Някъде нещо няма да се върже. сигурен съм. има скрит парадокс, за който Великите умове мълчат, защото са по бели гащи. Има един такъв парадокс , но ми е много сложно да ви го описвам сега тука с думи. От него става ясно, че среда има - ефир и той има реактивност. Т.е. не се връзват нещата във времето. Точно него борим в генератора. Започнете да вадите парадокси - да видим кои от тях са реални и кои са измислени, защото има и измислени за разводняване ...
Като написах разводняване - ето ви един парадокс - никой не може да каже как водата извира с постоянен и значителен дебит на 5, 6, 7 хил. метра надм. височина. 7 хил. метра над морето воден стълб дават налягане 700 атмосфери на нивото на световния океан, коя е помпата и коя е тръбата която вдига този воден стълб на тази височина. Няма скала която ще издържи 700 атмосфери налягане десетки и стотици хиляди години. Ако всичко е само гравитационен оток на вода - тя ще се стече на морското ниво и там ще остане , изключая цикъла облак-сняг-дъжд. Тази която извира на връх планината не е само от този цикъл. Тя е от някаква помпа.
Водата е изключително чувствителна както излиза. До днес няма отговор на този парадокс. Моя извод и не само моя е - уредите остават в историята. Ще трябва да се разделим с някои неща по пътя си от мазето през гаража ... към прашния таван. ...стига ми толкова за днес на мен.
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703
Регистриран наCOLON Вто Дек 30, 2014 12:08 pm

Мнение от Gogo1 »

На философски зададените въпроси ще отговоря кратко, но ясно.
Относно бобините наистина става въпрос за дължина и сечение на проводника и на сърцевината на бобините.Бобините работят като два кондензатора , който се зареждат от средата към края и се разреждат по обратния път. Ако в точния момент магнитите от ротора не са пред бобините няма да се ползва максималния импулс и няма да е кратък(стръмен). Значи ниско ефективен генератор.
А за това което обясняваше Джони. Той не използва като Тесла механичен прекъсвач а транзистори.
Голяма грешка. И аз я направих същата. Няма толкова бърз транзистор. :sad:

От опит го зная и съм го показвал как работи такъв генератор.
Генератор с механичен прекъсвач като работи смущава електрониката. Импулсите които излъчва са киловолтови и ги измервам с осцилоскопа от три метра.
Това съм го писал вече и то не веднъж. Нооо..

Та какво се получава? Правиш нещо за няколко месеца и после години обясняваш. :)

За да те нап....

За това тези който не само пишат а и работят наистина е по добре на лични И ПОСЛЕ ДО ВСИЧКИ.
Аватар
Питър
МненияCOLON 72

Мнение от Питър »

https://www.youtube.com/watch?v=UwfetE9ngfY - ето това е за което споменах по-горе, има ли такъв парадокс или не точно .. ?

На мен , като страничен наблюдател , ми изглежда че се търси крайно изкривен подход към нещо балансирано - т.е. опитваме се да изведем нещо от равновесие - ток без напрежение е суперпроводник и се получават странни свойства. Тук се търси крайно високо напрежение почти без ток и пак има нещо странно като резултат. Импулсните токове са много различни както излиза. Никой не може да каже дори какво е ел. ток, електрон и т.н.
Щом Нико казва - Като малко момче си зададох един въпрос - какво е това електричество. Днес в края на живота си още не мога да си отговоря на този въпрос. Какво се случва - какви професори , каква наука , какви закони - много студенти и хора, които са сериозни се отказват от физиката и я зарязват с думите - тая наука няма основи.
Освен че няма основи - много хора се пробват да сложат крив камък навсякъде където успяват, докато други се мъчат да градят следващ или предишен ред ?
Няма значение - това наистина е за другата дисциплина - философстване без край, на човек му се разхлопва дъската в такава 'среда'.
Има и нещо друго , надушвам комерсиална атмосфера по стъпките на всеки потегли напред.. И тук също има хора , които са прозрачни. Всеки патент е ковчег за поредно откритие. Патентното бюро на мен честно ми изглежда като 'гробница' ... но аз и не съм много на ред , така че си е нормално за мен :)
Аватар
Питър
МненияCOLON 72

Мнение от Питър »

https://www.youtube.com/watch?v=-IycARLCX2M

Ну погади ! Обесняйте господа професора ... , ждьом вас. Но не очень долго будем ждать :)
Извините мой русский .

"В изготовлении это ... не имеет особых сложностей, как и все, что создано Богом Нашим."
Аватар
Питър
МненияCOLON 72

Мнение от Питър »

Струва ми се, че много 'учени' живеят все още върху плоската Земя. Онази 'тава' пренасяна на гърба на космически костенурки, слонове или китове и не успяват да си отговорят какво има след ръба - Черно море има господа, кръстено така от китайците на някаква много стара карта.
Аватар
Питър
МненияCOLON 72

Мнение от Питър »

И последните въпроси срещнаха отговорите си , което върна празната ми кратуна към равновесие - по-различно равновесие.
В машинката има магнит , проводник , полупроводник и батерия.
Тези 4 неща Николо ги подрежда по определен начин и постига .. нещо. След това продължава по пътя си. След него Джони подрежда тези 'тухлички' по свой начин и постига ..нещо. Удря камбаната и ..продължава по пътя си.
Това, което обсъждаме тук е ново различно подреждане на същите 'тухлички' - и отново е постигнато и отново е различно.
С пълно право 'в града има трима архитекти'.
Мисля че не остава нещо не ясно. Моите врели не кипели пристигнаха на крайна гара Варна. Пред мен е морето ... и лятото :) шегувам се разбира се.
Някъде там се синее едно високо високо небе от което ни се усмихва Нико. С напредването на лятото той ще ни се усмихва все по-рано сутрин - за да работим, не за друго. И да се забавляваме разбира се. А машинката е забавна , поне аз се забавлявах ..
BUTTON_POST_REPLY